body_content wedstrijd
lang nl

28/06/2024 Turnhout (BE)

Europees Kampioenschap 2025

28/06/2024 Turnhout (BE)

 

Adres & Tickets

Het Europees Kampioenschap 2025 zal doorgaan in de prachtige schouwburg van Cultuurhuis De Warande (Warandestraat 42) in Turnhout op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2025. Op zaterdag gaan Hip Hop categorieën door, op zondag gaan de categorieën Ballet, Modern, Hedendaags & Jazz door. Tickets voor toeschouwers kunnen ter plekke worden gekocht.

Je kan enkel deelnemen aan het Europees Kampioenschap wanneer je daarvoor geselecteerd wordt door een deelname aan het Nationaal Kampioenschap. Aan hoe meer kwalificatiewedstrijden je deelneemt, hoe meer kans er is dat je geselecteerd wordt om deel te nemen aan het nationaal kampioenschap. De punten van je beste drie kwallificatiewedstrijden tellen namelijk mee voor het maken van de selectie. Een voorlopige ranking zal in maart gepubliceerd worden. Alle definitief geselecteerden zullen een uitnodiging ontvangen per mail ten laatste een week voor het Nationaal Kampioenschap en het Europees Kampioenschap.


Info over het podium
  • Grootte: 12m breed en 10m diep.

  • Vloer: De scènevloer bestaat uit zwartgeverfde parketvloer met standaard zwarte balletvloer over.


Info voor mindervaliden

Er zijn enkele plaatsen voor rolstoelen voorzien in de zaal. Gelieve ons op voorhand te contacteren.


Openbaar vervoer & parking

Cultuurhuis De Warande is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het station van Turnhout ligt op slechts 6 minuten wandelafstand. 
Zoek een trein op: http://www.belgianrail.be/
Zoek een bus op: https://www.delijn.be/

Aan de Warande is een ondergrondse parking van de firma Indigo. De ingang van de parking is in de Wezenstraat, deze straat geef je best in in je GPS. 


Uurrooster

Een tiental dagen voor het Europees Kampioenschap zal er een voorlopig uurrooster beschikbaar zijn, dit zal gelijkaardig zijn met voorbije jaren. De inschrijvingen voor het Europees Kampioenschap kunnen pas laat starten doordat enkele weken ervoor nog kwalificatiewedstrijden zijn waardoor dit dus iets later beschikbaar is dan gewoonlijk.

Vijf dagen voor de wedstrijd kan je hier het definitieve uurrooster terugvinden. Op dit uurrooster staan de uren waarop de dansers klaar moeten zijn om het podium op te gaan. Op de inschrijving kan worden teruggevonden in welke leeftijdscategorie een danser deelneemt. 
Voor solo's, duo's en trio's wordt er ongeveer een half uur vooraf een kleedkamer voorzien, voor groepen ongeveer een uurtje op voorhand. Indien je vroeger aankomt, hou dan rekening met de dansers die voor jou de kleedkamer ter beschikking hebben en zorg ook dat de kleedkamer op tijd vrij is voor de volgende groep.

Na elke categorie is er een prijsuitreiking en kunnen de dansers en supporters naar huis indien gewenst.Verblijf in

Moet je van ver komen of wil je de twee dagen komen en wil je graag ergens in Turnhout verblijven?
Klik hier om een lijst van verblijfplaatsen te vinden die het dichtst in de buurt liggen:
Ga naar de website