body_content wedstrijd
lang nl

26/05/2024 BK Turnhout (BE)

Belgisch Kampioenschap 2024

26/05/2024 BK Turnhout (BE)

 

Adres & Tickets

Het Belgisch Kampioenschap 2024 zal doorgaan in de prachtige theaterzaal van Cultuurhuis De Warande (Warandestraat 42) in Turnhout op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024. Op zaterdag 25 mei 2024 is de finale voor Hip Hop, op zondag 26 mei 2024 is de finale voor Ballet, Modern, Hedendaags & Jazz. Tickets voor toeschouwers kunnen ter plekke worden gekocht.

Je kan enkel deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap wanneer je daarvoor geselecteerd wordt door een deelname aan de kwalificatiewedstrijden. Aan hoe meer kwalificatiewedstrijden je deelneemt, hoe meer kans er is dat je geselecteerd wordt om deel te nemen aan het kampioenschap. De punten van je beste drie kwallificatiewedstrijden tellen namelijk mee voor het maken van de selectie. Een voorlopige ranking zal in maart gepubliceerd worden. Alle definitief geselecteerden zullen een uitnodiging ontvangen per mail voor 18 mei 2024.


Info over het podium
  • Grootte: 12m breed en 10m diep.

  • Vloer: De scènevloer bestaat uit zwartgeverfde parketvloer met standaard zwarte balletvloer over.


Info voor mindervaliden

Er zijn enkele plaatsen voor rolstoelen voorzien in de zaal. Gelieve ons op voorhand te contacteren.


Openbaar vervoer & parking

Cultuurhuis De Warande is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het station van Turnhout ligt op slechts 6 minuten wandelafstand. 
Zoek een trein op: http://www.belgianrail.be/
Zoek een bus op: https://www.delijn.be/

Aan de Warande is een ondergrondse parking van de firma Indigo. De ingang van de parking is in de Wezenstraat, deze straat geef je best in in je GPS. 


Selectie finale

Door op onderstaande link te klikken kan je een voorlopige ranking terugvinden voor de finale.
Deze kan nog wijzigen tot na de laatste kwalificatiewedstrijd.
Iedereen die definitief geselecteerd is zal een uitnodiging ontvangen per mail ten laatste een week voor de finale.

Bekijk hier de voorlopige ranking

Uurrooster

Een tiental dagen voor het Belgisch Kampioenschap zal er een voorlopig uurrooster beschikbaar zijn, dit zal gelijkaardig zijn met voorbije jaren. De inschrijvingen voor het Belgisch Kampioenschap kunnen pas laat starten doordat enkele weken ervoor nog kwalificatiewedstrijden zijn waardoor dit dus iets later beschikbaar is dan gewoonlijk.

Vijf dagen voor de wedstrijd kan je hier het definitieve uurrooster terugvinden. Op dit uurrooster staan de uren waarop de dansers klaar moeten zijn om het podium op te gaan. Op de inschrijving kan worden teruggevonden in welke leeftijdscategorie een danser deelneemt. 
Voor solo's, duo's en trio's wordt er ongeveer een half uur vooraf een kleedkamer voorzien, voor groepen ongeveer een uurtje op voorhand. Indien je vroeger aankomt, hou dan rekening met de dansers die voor jou de kleedkamer ter beschikking hebben en zorg ook dat de kleedkamer op tijd vrij is voor de volgende groep.

Na elke categorie is er een prijsuitreiking en kunnen de dansers en supporters naar huis indien gewenst.

-> Bekijk hier het definitieve uurroosterVerblijf in

Moet je van ver komen of wil je de twee dagen komen en wil je graag ergens in Turnhout verblijven?
Klik hier om een lijst van verblijfplaatsen te vinden die het dichtst in de buurt liggen:
Ga naar de website