body_content wedstrijd
lang nl

28/05/2023 BK Gent (BE)

Belgisch Kampioenschap 2023

28/05/2023 BK Gent (BE)

 

Adres & Tickets

Het Belgisch Kampioenschap 2022 - 2023 zal doorgaan in de prachtige schouwburg van NTGent (Sint-Baafsplein 17) op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023. Op zaterdag 27 mei 2023 is de finale voor Hip Hop, op zondag 28 mei 2023 is de finale voor Ballet, Modern, Hedendaags & Jazz. Tickets voor toeschouwers kunnen ter plekke worden gekocht.

Je kan enkel deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap wanneer je daarvoor geselecteerd wordt door een deelname aan de kwalificatiewedstrijden. Aan hoe meer kwalificatiewedstrijden je deelneemt, hoe meer kans er is dat je geselecteerd wordt om deel te nemen aan het kampioenschap. De punten van je beste drie kwallificatiewedstrijden tellen namelijk mee voor het maken van de selectie. Een voorlopige ranking zal in maart gepubliceerd worden. Alle definitief geselecteerden zullen een uitnodiging ontvangen per mail voor 20 mei 2023.


Info over het podium
  • Grootte: 11m50 breed en 10m diep.

  • Vloer: De scènevloer bestaat uit zwartgeverfde parketvloer met standaard zwarte balletvloer over.


Info voor mindervaliden

Er zijn enkele plaatsen voor rolstoelen voorzien in de zaal. Gelieve ons op voorhand te contacteren.


Openbaar vervoer & parking

NTGent is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De bushalte Gent Sint-Jacobs ligt op slechts 4 minuten wandelafstand en de tramhalte Gent Korte Meer ligt op 6 minuten wandelafstand. Parkeren in Gent is niet gemakkelijk, wij willen dan ook zeker stimuleren om met de bus of trein naar deze wedstrijd te komen.
Zoek een trein op: http://www.belgianrail.be/
Zoek een bus op: https://www.delijn.be/

Moest je toch met de auto komen, hou er dan rekening mee dat er een ?lage emissiezone geldt in Gent. Parkeren kan u dichtstbij parkeren in één van deze parkings:

Parking 1: Vrijdagmarkt
Parking 2: Reep
Parking 7: Sint-Michiels

Andere parkings:

Parking 10: Sint-Pietersplein
Parking 3: Zuid
Parking 5: Kouter


Uurrooster

Een tiental dagen voor het Belgisch Kampioenschap zal er een voorlopig uurrooster beschikbaar zijn, dit zal gelijkaardig zijn met voorbije jaren. De inschrijvingen voor het Belgisch Kampioenschap kunnen pas laat starten doordat enkele weken ervoor nog kwalificatiewedstrijden zijn waardoor dit dus iets later beschikbaar is dan gewoonlijk.

Vijf dagen voor de wedstrijd kan je hier het definitieve uurrooster terugvinden. Op dit uurrooster staan de uren waarop de dansers klaar moeten zijn om het podium op te gaan. Op de inschrijving kan worden teruggevonden in welke leeftijdscategorie een danser deelneemt. 
Voor solo's, duo's en trio's wordt er ongeveer een half uur vooraf een kleedkamer voorzien, voor groepen ongeveer een uurtje op voorhand. Indien je vroeger aankomt, hou dan rekening met de dansers die voor jou de kleedkamer ter beschikking hebben en zorg ook dat de kleedkamer op tijd vrij is voor de volgende groep.

Na elke categorie is er een prijsuitreiking en kunnen de dansers en supporters naar huis indien gewenst.

-> Bekijk hier het definitieve uurroosterVerblijf in

Moet je van ver komen en wil je graag ergens in Gent verblijven?
Klik hier om een lijst van verblijfplaatsen te vinden die het dichtst in de buurt liggen:
Ga naar de website